14 de juny 2017

Sombras de humo

Antonio Hidalgo Gallardo va presentar a la biblioteca, el passat 14 de juny, la seva darrera novel·la "Sombras de humo". A l'acte hi va participar l'escriptor penedesenc, David Monteagudo.

L'obra es desenvolupa en una època convulsa entre la preguerra i la postguerra fins l'exili d'alguns dels seus personatges. Segons l'autor, es va inspirar en els relats que els seu oncle li explicava de la Guerra Civil, el seu pas posterior per la presó, com a membre dels maquis fins al 1947 i el seu exili a París.

Hidalgo pretén donar la visió des del punt de vista dels vençuts de la guerra narrant les vicissituds d'una colla d'amics que el destí els va portar a viure una guerra fratricida on els odis, les enveges i les venjances marcaran les seves vides.

Per l'altra part, David Monteagudo va elogiar Hidalgo per com descriu les escenes, el considera un paisatgista molt bo. Els seus personatges estan ben perfilats fins al punt que sembla que els coneguis. Destacà el paper de les dones en la seva obra, les presenta profundes i amb molt caràcter, mentre que pel contrari,  el paper masculí és més simple i primari. 

En quant a l'estructura de l'obra, destacar l'introducció a cada capítol amb un resum dels fets socials més destacats del moment en que situa l'acció.

Resum fotogràfic de l'acte