22 de jul. 2014

Sopar amb el comissari Ricciardi

Aquest curs el vam voler tancar amb una darrera trobada el 19 de juny passat, al pati del restaurant El Racó de la Cigonya, de Santa Margarida i els Monjos. Abans de gaudir un agradable sopar vam comentar la novel·la de Maurizio de Giovanni, La primavera del comissari Ricciardi.

Va agradar el fet que l'obra trenqui amb els esquemes típics de la novel·la policíaca, és una mica diferent el plantejament. Utilitza molts personatges amb vides força tèrboles i els capítols poden incloure més d'una història que pot acabar desorientant el lector. El personatge del comissari Ricciardi desperta simpatia malgrat ser un home fosc amb una infància que deixa entreveure poc feliç, turmentat pels fets que comporta la seva feina i que mostra situacions angoixants.

Amb aquesta lectura, els tertulians han descobert un nou escriptor, especialment els amants del gènere negre, i s'han engrescat a llegir algun títol més dels quatre de la sèrie del Comissari Ricciardi.

Acabem el curs 2013-2014 amb l'interès de començar-ne un altre al setembre, amb la intenció de celebrar els 10 anys del club de lectura de la biblioteca de Santa Margarida i els Monjos.

De moment, us desitgem un bon estiu i que tornem al setembre amb energies renovades!





III Trobada de Clubs de Lectura Alt Penedès-Garraf

El dia 6 de juny, el club de lectura de la biblioteca va assistir a la III Trobada de Clubs de Lectura de l'Alt Penedès-Garraf. Un total de 15 clubs de les dues comarques vam compartir unes hores amb l'autor penedesenc, Jordi Llavina, també es va gaudir d'unes lectures sobre l'obra d'aquest autor que van anar a càrrec de la poetessa Sílvia Amigó i d'una introducció a l'obra de Llavina per part de Ricard Garcia.

L'acte va tenir lloc a La Fassina de Can Guineu de Sant Sadurní, un espai emblemàtic del món del cava, amb una organització impecable per part de les biblioteques de Sant Sadurní d'Anoia i de Gelida i d'una posada en escena per part de la bibliotecària Imma Martínez Madrid. Enhorabona a tothom!